söndag 22 april 2012

Mumsiga enchiladas

Vanligvis när jag lagar tacofärs så blir det antingen tacosallad, tacopaj eller tacogratäng. Men idag var jag sugen på att prova något annat så det fick bli enchiladas. Först gjorde jag tortillabröden efter receptet som jag hittade här.
  • 4 ägg
  • 1 dl creme fraiche
  • 0.75 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl fiberhusk
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggen poröst. Tillsätt creme fraiche, mandelmjöl och fiberhusk. Vispa ihop. Låt svälla i ca 10 minuter. Dela degen i 2 delar. Lägg degen på ett bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper över och kavla ut degen tunt. Grädda med papper på i ugnen 150 grader, ca 8-10 minuter. Skär den färdiga tortillan i lagom stora tortillabröd.

Jag stekte sedan köttfärsen och kryddade med tacokryddan. Fyllde varje tortilla med köttfärs och lite ost och rullade ihop och lade dem bredvid varann i en ugnsform. Strödde över ost och gratinerade tills osten smällte och dem fått fin färg. Blev jättemumsigt.

2 kommentarer: